Start je week goed met deze 10 vragen voor weekreflectie!

 In ROUTINES & STRUCTUUR

Ik heb mijn eigen routine om de week met een gevoel van vertrouwen af te sluiten en de nieuwe vanuit liefde en vrijheid te beginnen. Zo maak ik in het weekend het huis schoon en ruim ik op, en schrijf ik op zondagavond of maandagochtend mijn weekreflectie. Bij die weekreflectie kijk ik terug naar mijn successen van de afgelopen week, wat ik heb geleerd en wat voor inzichten ik uit mijn acties kan halen. Daarnaast kijk ik vooruit naar de nieuwe week: wat wil ik de komende week ervaren en wat ga ik doen om dit te ervaren?

Ik neem je mee in hoe ik terugblik op de afgelopen week en doelen stel voor de nieuwe week.

 • Neem een momentje van 20-30 minuten voor jezelf en beantwoord de vragen op papier. Wanneer je op papier schrijft heb je meer rust: want je telefoon, laptop of tablet zorgt al snel voor afleidingen. Een melding op je telefoon kan een trigger zijn om iets anders te gaan doen.
 • Zorg dat je niet afgeleid kan worden door taken, mensen of tja, dingen. Leg bij voorkeur je telefoon in een andere ruimte.
 • Zorg voor omstandigheden die je een signaal geven van: het is me-time. Voor mij ziet dat er als volgt uit: ik zet een wierook stokje aan (let op, wierook kan schadelijk zijn voor je longen), brandt mijn zoutsteen-kaars én lamp, en zet nog meer kaarsjes aan. Daarnaast speel ik een muziekje zoals meditatiemuziek , Disney piano of mijn favo playlist: ‘Zweefvibes’.

Tijd voor de vragen. Dit zijn niet dé magische vragen, maar zijn vragen die voor mij werken. Het is een onderdeel van journallen. En omdat ik dagelijks journal, kost het me nauwelijks moeite de vragen uit mijn weekreflectie te beantwoorden. Ik zou jou ook willen aanraden dagelijks te journallen! Het geeft je veel vertrouwen, rust, positiviteit en maakt je bewust.

Weekreflectie vragen:

 1. Wat zijn acties die ik deze week heb uitgevoerd waar ik trots op ben? (ongeacht of het me een gewenst resultaat heeft opgeleverd of niet) Benoem er minimaal 10.
 2. Wat zijn dingen geweest die ik deze week nieuw heb geleerd? Benoem er minimaal 3.
 3. Wat zijn fouten die ik deze week heb gemaakt die ik heb gecorrigeerd? Benoem er minimaal 3.
 4. Wat zijn lessen of inzichten die ik kan halen uit acties deze week? Benoem er minimaal 5.
 5. In hoeverre is het gelukt naar mijn intentie van deze week te leven? Waardoor komt dat?
 6. Heb ik de doelen die ik had gesteld voor deze week behaald? Waardoor komt dat?
 7. Kijk naar de planning van de komende week.
 8. Wat is mijn intentie van komende week? (houd hier rekening met mijn waarden: voor mij liefde, vertrouwen en vrijheid)
 9. Wat zijn mijn doelen voor komende week? (houd hier rekening met mijn waarden: voor mij liefde, vertrouwen en vrijheid)
 10. Welke acties ga ik uitvoeren om richting deze intentie en doelen te werken? (mag ik afspraken maken, verzetten of afzeggen. Mag ik een trigger toevoegen om bepaalde acties uit te voeren, mag ik iemand om hulp vragen. Etc.

Veel succes! En als je vragen hebt, twijfel dan niet om deze te stellen in de gratis MR community. Wil je meer leren over journallen en dit (en andere tools) invoegen in je routine? Dit ga je in de o.a. de journal cursus en audiotraining routines  leren. In beide cursussen neem ik je mee in belangrijke tools die ik gebruik om bovenstaande vragen eigen te maken en toe te passen gedurende mijn dag en week.

Maak er een mooie week van lieverd!

Recent Posts

Leave a Comment